sałatka
Wysłane przez stars
08-03-2012 21:11:13
|
200 g sera feta
1 szklanka oliwek czarnych 1 szklanka oliwek zielonych 6 ogórków konserwowych kilka suszonych pomidorów czosnek w ziołach (1 słoik) 10 dag płatków migdałowych (prażymy na suchej patelni) szklanka pieczarek marynowanych łyżeczka bazylii łyżeczka oregano winegret: 2 ząbki czosnku 100 ml oliwy z oliwek pół łyżeczki soli łyżka musztardy Dijon 2 łyżki soku z cytryny łyżka miodu pieprz Fetę kroimy w kostke. Następnie dodajemy oliwki, pomidory pokrojone w kostkę, czosnek bez zalewy, pieczarki pokrojone, całość posypujemy uprażonymi migdałami oraz posypujemy ziołami. W oddzielnym naczyniu robimy sos winegret. Wszystkie jego składniki łączymy, dodajemy wyciśnięty czosnek, mieszamy. Sos dodajemy do sałatki, mieszamy. Sałatkę polewamy dodatkowo oliwą z oliwek. Przepis Ewy Wachowicz z moimi zmianami. |
26-02-2013 21:02:51
Rzeszów
|
03-04-2013 09:04:13
Sitno
|
12-11-2017 12:59:48
|
30-11-2017 15:30:37
|
Sałatka owocowa z grappą
Wyśmienicie pasuje do niej grappa Villa de Varda Próbowałam - jest smaczna, doskonała przekąska. Jest duża dowolność w jej wykonaniu, bo można dodawać owoce sezonowe. Zrobiłam ją tak ją tradycyjnie, a odrobina grappy nadała wyjątkowego smaku. Stosujecie takie ciekawe zestawienia w sałatkach? |
Chcesz pisać na naszym forum? Załóż konto w 3 minuty i dołącz do nas już dziś!.