Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Dariusz Barański

Mówi o sobie, że: "wychował się w kuchni". Ukończył  francuską  szkołę Le Cordon Bleu. Pracował między innymi w restauracjach: Greenhouse,  Le Gavroche, Claridges, Sketch, Monopol Katowice. 

Ceni i podziwia kuchnię francuską, za to m.in. że jest nieodłącznym elementem życia codziennego, że Francuzi doceniają jakość produktu, są przy tym subtelni i nie przesadzają z przetwarzaniem go.

Dariusz Barański dostrzega nieustające zmiany w sztuce kulinarnej. Im większą posiada wiedzę, tym więcej chce poznawać, odkrywać, uczyć się. W kuchni najbardziej lubi warzywa: zachwyca go ich trójwymiarowość  i nieskończona ilość możliwości tworzenia z nich.

Jest spontaniczny. Mógłby z dnia na dzień wyjechać i pracować na przykład w mało znanej restauracji w Nicei. Marzy o wyjeździe do Berlina - uważa, że Niemcy są wybitnymi kucharzami, a przy tym zachowują umiar, tak w sposobie bycia jak i w podejściu do gotowania.

Obecnie swoje potrawy serwuje w warszawskiej restauracji Concept 13.

Przepisy

Brak przepisów.
Dodaj nowy przepis
webstar 2012