Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 59

odwiedziny: 183      poprzedni | następny

» powrót

Kurczak z malinami i brzoskwiniami.

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

Składniki:
• 1 podwójna pierś kurczaka
• Sól, pieprz
• Curry
• Olej
• Mleko
• ½ główki sałaty
• 2 brzoskwinie
• 15 dag malin
• 15 dag sera feta
• Po 2 łyżki majonezu i śmietany

Sposób przygotowania:

Przygotowanie: • Pierś umyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem i curry, zalej odrobiną mleka. Odstaw na 2 godziny, aby mięso skruszało. Osusz, smaż na łyżce oleju po około 10 minut z każdej strony. • Pierś ostudź, pokrój w plasterki. Sałatę opłucz pod bieżącą wodą, osusz na papierowym ręczniku kuchennym. Porwij na mniejsze kawałki, wyłóż nimi półmisek. • Maliny opłucz, osącz. Brzoskwinie umyj, pokrój w półplasterki. • Plastry mięsa ułóż na sałacie, obłóż owocami, posyp pokruszoną fetą. Polej sosem z majonezu, śmietany soli i pieprzu.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012