- łatwe
- do 60 min
- Dodał: zmodelewski
Składniki:
• 1 podwójna pierś kurczaka
• Sól, pieprz
• Curry
• Olej
• Mleko
• ½ główki sałaty
• 2 brzoskwinie
• 15 dag malin
• 15 dag sera feta
• Po 2 łyżki majonezu i śmietany
Sposób przygotowania:
Przygotowanie: • Pierś umyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem i curry, zalej odrobiną mleka. Odstaw na 2 godziny, aby mięso skruszało. Osusz, smaż na łyżce oleju po około 10 minut z każdej strony. • Pierś ostudź, pokrój w plasterki. Sałatę opłucz pod bieżącą wodą, osusz na papierowym ręczniku kuchennym. Porwij na mniejsze kawałki, wyłóż nimi półmisek. • Maliny opłucz, osącz. Brzoskwinie umyj, pokrój w półplasterki. • Plastry mięsa ułóż na sałacie, obłóż owocami, posyp pokruszoną fetą. Polej sosem z majonezu, śmietany soli i pieprzu.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
terenia | 25-07-2014
terenia | 26-07-2014
terenia | 27-07-2014
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.