- łatwe
- do 30 min
- Dodał: terenia
Składniki:
2 jajka
3/4 szklanki cukru pudru
300ml śmietany kremówki
Szczypta soli
Łyżeczka masła
Sposób przygotowania:
Truskawki umyj , osusz i dokładnie odszypułkuj. Pokrój na ćwiartki i podsmaż na rozgrzanym maśle, ostudź. Oddziel białka od żółtek, białka ubij ze szczyptą soli, dodaj połowę cukru i dalej ubijaj aż piana będzie sztywna. W drugiej misce utrzyj żółtka z pozostałym cukrem na białą masę. W kolejnym naczyniu ubij na sztywno śmietanę. Dodaj ubite wcześniej masy, ostudzone truskawki i dokładnie wymieszaj. Przelej do pojemników i wstaw do zamrażalnika na około 4-5 godzin. Wyjmij kilka minut przed podaniem aby lekko dały się wyjmować łyżką.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
jadziam | 25-07-2014
jadziam | 29-07-2014
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.