- łatwe
- powyżej 60 min
- Dodał: roman46
Składniki:
• 25 dag mąki
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• 2 łyżki kakao
• 10 dag masła
• 5 dag cukru
• 1 opakowanie cukru waniliowego
• 2 żółtka
Beza:
• 2 białka
• 2 łyżki cukru
Ponadto:
• 35 dag malin
Sposób przygotowania:
Mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao przesiać na stolnicę. Dodać zimne masło i wszystko razem posiekać. Następnie dodać pozostałe składniki zagnieść gładkie ciasto. Po czym zawinąć je w folię i włożyć do lodówki na 30 minut. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno, nie przerywając ubijania dodać cukier. Ciasto wyjąć z lodówki i wylepić nim foremki do babek (foremki posmarować masłem i wysypać bułką tartą). Na cieście ułożyć maliny a następnie przykryć je ubitą pianą. Babeczki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180oC na ok. 30 minut. Po wystudzeniu udekorować malinami i listkami mięty lub melisy.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
terenia | 30-07-2014
terenia | 01-08-2014
terenia | 01-08-2014
terenia | 04-08-2014
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.