Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 51

odwiedziny: 59      poprzedni | następny

» powrót

ZUPA JOGURTOWA Z AWOKADO

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

• 1 długi ogórek sałatkowy
• 1 żółta papryka
• 1 dojrzałe awokado
• 1 pęczek cebulki
• 2 ząbki czosnku
• 25 dag jogurtu naturalnego
• 15 dag cienkich plasterków wędzonego boczku
• 2 łyżki białego octu winnego
• 3 łyżki oleju
• Tabasco, sól, kolorowy pieprz, zioła

Sposób przygotowania:

Ogórek sałatkowy obierz, opłucz, przekrój na pół. Łyżeczką usuń nasiona. Pokrój drobno miąższ. Oczyszczoną żółtą paprykę pozbaw gniazd nasiennych i pokrój w drobną kostkę. Umyj awokado, usuń pestkę, miąższ wydrąż łyżeczką, rozdrobnij widelcem. Umyj i drobno poszatkuj cebulki. Obrane ząbki czosnku przeciśnij przez praskę lub posiekaj. Przygotowane składniki umieść w wysokim naczyniu, zmiksuj na puree. Wlej zimny jogurt naturalny, olej oraz ocet winny. Ponownie zmiksuj, aby składniki się połączyły (w razie potrzeby dodaj jogurt lub wodę). Zupę dopraw do smaku solą, tabasco i kolorowym pieprzem. Odstaw na 2-3 godziny do lodówki. Plasterki boczku zrumień na suchej patelni. Schłodzoną zupę rozlej na talerze, włóż plasterki boczku i udekoruj ziołami.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012