- łatwe
- powyżej 60 min
- Dodał: zmodelewski
Składniki:
• 700 g białej gotowanej kiełbasy
• 150 g wędzonego boczku w plastrach
• Kilka gałązek ziół: rozmarynu, tymianku, majeranku
• Olej
• 2 łyżki chrzanu delikatesowego
• 1 kg ziemniaków
• 2 łyżki masła
• 1 i ½ szklanki mleka
• Sól
• Świeżo mielony kolorowy pieprz
• 150 g wędzonego boczku w plastrach
• Kilka gałązek ziół: rozmarynu, tymianku, majeranku
• Olej
• 2 łyżki chrzanu delikatesowego
• 1 kg ziemniaków
• 2 łyżki masła
• 1 i ½ szklanki mleka
• Sól
• Świeżo mielony kolorowy pieprz
Sposób przygotowania:
• Kiełbasy naciąć wzdłuż, w nacięcie włożyć zioła, owinąć boczkiem i spiąć wykałaczkami. Smażyć na oleju po kilka minut z każdej strony. • Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie. Odparować i ponownie włożyć do garnka, rozgnieść, dodać masło i mleko, ciągle mieszając, połączyć. Dodać chrzan. • Podawać z kiełbasą. • Oprószyć świeżo mielonym pieprzem.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.