- łatwe
- powyżej 60 min
- Dodał: grzesio1403
Składniki:
• 1 kg białego sera trzykrotnie mielonego
• 4 żółtka
• ½ szklanki gęstej śmietany
• 10 dag masła
• ½ szklanki cukru pudru
• 3 łyżki wiórków kokosowych
• 3 łyżki soku z pomarańczy
• 4 łyżki rodzynek
• 5 dag skórki pomarańczowej
• 4 łyżeczki żelatyny
DO DEKORACJI:
• 2 mandarynki
• 2 łyżki posiekanych orzechów
• 2 łyżki płatków migdałowych
• Kilka winogron
• 4 żółtka
• ½ szklanki gęstej śmietany
• 10 dag masła
• ½ szklanki cukru pudru
• 3 łyżki wiórków kokosowych
• 3 łyżki soku z pomarańczy
• 4 łyżki rodzynek
• 5 dag skórki pomarańczowej
• 4 łyżeczki żelatyny
DO DEKORACJI:
• 2 mandarynki
• 2 łyżki posiekanych orzechów
• 2 łyżki płatków migdałowych
• Kilka winogron
Sposób przygotowania:
1. Żelatynę rozpuścić w 6 łyżkach ciepłej przegotowanej wody. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i miękkim masłem, połączyć z serem, śmietaną i pozostałymi składnikami sernika. Na końcu dodać żelatynę. Dokładnie wymieszać masę. 2. Tortownicę wyłożyć folią, następnie wylać masę serową i wstawić do lodówki na kilka godzin. 3. Gotowy torcik przełożyć na talerz. Udekorować płatkami migdałowymi, orzechami, cząstkami mandarynek oraz winogronami.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.