Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 32

odwiedziny: 42      poprzedni | następny

» powrót

PASCHA

  • łatwe
  • powyżej 60 min

Składniki:

• 1 kg białego sera trzykrotnie mielonego
• 4 żółtka
• ½ szklanki gęstej śmietany
• 10 dag masła
• ½ szklanki cukru pudru
• 3 łyżki wiórków kokosowych
• 3 łyżki soku z pomarańczy
• 4 łyżki rodzynek
• 5 dag skórki pomarańczowej
• 4 łyżeczki żelatyny
DO DEKORACJI:
• 2 mandarynki
• 2 łyżki posiekanych orzechów
• 2 łyżki płatków migdałowych
• Kilka winogron

Sposób przygotowania:

1. Żelatynę rozpuścić w 6 łyżkach ciepłej przegotowanej wody. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i miękkim masłem, połączyć z serem, śmietaną i pozostałymi składnikami sernika. Na końcu dodać żelatynę. Dokładnie wymieszać masę. 2. Tortownicę wyłożyć folią, następnie wylać masę serową i wstawić do lodówki na kilka godzin. 3. Gotowy torcik przełożyć na talerz. Udekorować płatkami migdałowymi, orzechami, cząstkami mandarynek oraz winogronami.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012