- łatwe
- powyżej 60 min
- Dodał: jadziam
Składniki:
• 1,5 litra żuru
• 200ml śmietany 18%
• 8 kawałków białej kiełbasy
• 1 duża włoszczyzna
• 8 jajek ugotowanych na twardo
• 5-6 suszonych grzybów
• 1 ząbek czosnku
• 1 łyżka majeranku
• 1 łyżeczka soli
• 1 liść laurowy
• 2-3 ziarenka pieprzu
• 2 ziarenka ziela angielskiego
• Świeżo mielony kolorowy pieprz
• Natka pietruszki
• 200ml śmietany 18%
• 8 kawałków białej kiełbasy
• 1 duża włoszczyzna
• 8 jajek ugotowanych na twardo
• 5-6 suszonych grzybów
• 1 ząbek czosnku
• 1 łyżka majeranku
• 1 łyżeczka soli
• 1 liść laurowy
• 2-3 ziarenka pieprzu
• 2 ziarenka ziela angielskiego
• Świeżo mielony kolorowy pieprz
• Natka pietruszki
Sposób przygotowania:
• Kiełbasę zalewamy 3 litrami wody i gotujemy. • Dodajemy grzyby, obraną włoszczyznę, liść laurowy, ziele i pieprz w ziarnach. • Trzymamy na ogniu godzinę. • Wyjmujemy kiełbasę, marchewkę i kroimy na plastry. • Pozostałe warzywa usuwamy z zupy. • Przez gęste sito wlewamy do zupy żur. • Dodajemy czosnek dokładnie roztarty z sola i majeranek. • Gotujemy na wolnym ogniu 20 minut. • Zaprawiamy śmietaną. • Podajemy z ugotowanymi na twardo jajkami, posypany posiekaną natką i kolorowym pieprzem.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.