Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Biała kiełbasa w chrzanowym puree.

  • łatwe
  • powyżej 60 min

Pora dania: obiad

Okazje: Wielkanoc

Sposób przygotowania: gotowane


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

• 700 g białej gotowanej kiełbasy
• 150 g wędzonego boczku w plastrach
• Kilka gałązek ziół: rozmarynu, tymianku, majeranku
• Olej
• 2 łyżki chrzanu delikatesowego
• 1 kg ziemniaków
• 2 łyżki masła
• 1 i ½ szklanki mleka
• Sól
• Świeżo mielony kolorowy pieprz

Sposób przygotowania:

• Kiełbasy naciąć wzdłuż, w nacięcie włożyć zioła, owinąć boczkiem i spiąć wykałaczkami. Smażyć na oleju po kilka minut z każdej strony.
• Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie. Odparować i ponownie włożyć do garnka, rozgnieść, dodać masło i mleko, ciągle mieszając, połączyć. Dodać chrzan.
• Podawać z kiełbasą.
• Oprószyć świeżo mielonym pieprzem.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012