Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Chłodnik jagodowy z bezami.

  • łatwe
  • do 60 min

Pora dania: obiad

Głowne składniki: owoce

Sposób przygotowania: gotowane


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

Składniki:
• 3 szklanki przebranych, dorodnych czarnych jagód
• 3 łyżki cukru
• Szklanka czerwonego, półwytrawnego lub słodkiego wina
• Czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej lub budyniu ( waniliowego lub śmietankowego)
• Małe bezy

Sposób przygotowania:

Przygotowanie:
• Do 5 szklanek wody wsypujemy cukier, gdy się zagotuje, wlewamy rozprowadzoną w 3 łyżkach zimnej wody mąkę ziemniaczaną lub budyń.
• Zagotowujemy , trzymamy na ogniu przez 3 minuty.
• Wrzucamy jagody, wlewamy wino i zestawiamy zupę z ognia, by owoce nie popękały.
• Podajemy dobrze wychłodzoną z ułożonymi na wierzchu małymi bezami.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012