Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

CHŁODNIK Z OWOCÓW LASU

  • łatwe
  • do 60 min

Pora dania: obiad

Głowne składniki: nabiał , owoce,

Sposób przygotowania: bez gotowania


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

SKŁADNIKI:
• 1 l maślanki lub zsiadłego mleka
• 3 szklanki owoców leśnych (czarne jagody, jeżyny, maliny – w dowolnej proporcji), mogą być mrożone
• Szklanka śmietany
• Łyżeczka cukru waniliowego
• Cukier puder do smaku

Sposób przygotowania:

WYKONANIE:
1. Owoce przebieramy, najładniejsze odkładamy, pozostałe dokładnie płuczemy, miażdżymy, przecieramy przez sito lub rozbijamy w malakserze. Następnie łączymy ze spienioną maślanką, cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Do spienionych składników dodajemy śmietanę i jeszcze przez minutę ubijamy.
2. Chłodnik rozlewamy na zimne talerze, posypujemy odłożonymi wcześniej owocami. Podajemy od razu po przygotowaniu, z młodymi ziemniakami lub zwiniętymi w ,,rulonik” (bez nadzienia) naleśnikami.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012