Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Ciasto jogurtowo - gruszkowe

  • łatwe
  • do 60 min

Jaka?: Kuchnia dworska

Region: Małopolska

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: podwieczorek

Liczba osób: 4 i więcej


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:



Skład:
1 szklanka oleju
2 szklanki mąki pszennej
2 łyżki kakao
250 ml jogurtu naturalnego
4 jajka
1 niepełna szklanka cukru
1 cukier waniliowy
1 puszka gruszek w syropie
3 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Przygotowanie:
Jajka ubijamy w dużym garnku mikserem. Dodajemy cukier oraz cukier
waniliowy. Ciągle miksując dosypywać stopniowo mąkę, wymieszaną z
proszkiem do pieczenia oraz kakao. Gdy składniki się połączą,
dolewać
olej i wlać jogurt naturalny. Dokładnie wymieszać łyżką aż masa
będzie jednolita.

Gruszki lekko osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w plasterki.
Ciasto wlać do tortownicy o średnicy około 28 cm a na wierz poukładać
gruszki, lekko je docisnąć. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia
i pieczemy około 35 minut w temp około 180 st.C .


Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.



Dodaj nowy przepis
webstar 2012