Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

drozdzowka

  • średnie
  • do 60 min

Jaka?: Kuchnia wiejska

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: śniadanie, podwieczorek

Liczba osób: 4 i więcej

Dieta: inna

Okazje: piknik, inne,

Sposób przygotowania: pieczone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

3 szkl maki
2 zoltka
1 jajko
1/2szkl cukru
1 szkl letniego mleka
1 torebka suchych drozdzy
szczypta soli
1/2 kost rozpuszczonego masla moze byc margaryna(ostudziC)
zostwic do podwojenia objetosci

kruszonka
1 lyzka margaryny
2 lyzki cukru
4 lyzki maki

Sposób przygotowania:

wszystkie skladniki pplaczyc
wyrobic az odstawac bedzie ciasto od reki
pozostawic do wyrosniecia az podwoi swoaj objetosc tak okolo 1/2 godz

wywylozyc pozniej do formy postawic na nastepne 1/2 godz
do wyrosniecia
zrobic kruszonke posypac piec okolo 40 min w 180 st

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012