Przepisy: Kuchnia polska
faworki czyli chruścik
- łatwe
- do 30 min
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: podwieczorek
Liczba osób: 4 i więcej
Dieta: inna
Głowne składniki: mąki, kasze , makarony
Okazje: piknik, Sylwester, inne,
Sposób przygotowania: smażone
- Autor: wakacjetam
-
Składniki:
1 łyżka miękkiego masła
3 żółtka
1 całe jajo
7 łyżek kwaśnej śmietany
1 łyżka spirytusu
olej do smażenia
cukier puder do posypania
Sposób przygotowania:
Rozgrzewamy olej...ok 3-5cm głęboki.
Faworki smażymy szybko z obu stron na jasno-złoty kolor, odsączamy na papierowych ręcznikach i posypujemy cukrem pudrem. Najlepiej smakują świeże:)
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.