Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Golonka w kapuście

  • łatwe
  • powyżej 60 min

Jaka?: Kuchnia wiejska

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: obiad

Liczba osób: 4 osoby

Głowne składniki: mięso i podroby

Sposób przygotowania: pieczone, duszone,


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 1)
     

Składniki:

4 przednie golonki
1 główka kapusty
1i1/2kg. kapusty kiszonej
garść suszonych grzybów
garść suszonych śliwek
1szklanka soku jabłkowego
1/2szklanki wina wytrawnego
2 cebule pokrojone w cząstki
15 ziarenek pieprzu
3 liście laurowe
1 łyżka miodu
1 łyżka musztardy

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki oprócz wina łączymy. Golonki okładamy kapustą i układamy w szybkowarze. Gotujemy ok 45min do godziny. Jeżeli nie mamy szybkowaru to można je zapiekać trzeba jednak pamiętać o dolewaniu płynu...no i czas przygotowania bardzo znacząco się wydłuży...do jakichś 2-3 godzin.
Golonki wyjmujemy z szybkowaru, przekładamy na blachę i pieczemy pod mocno nagrzanym grillem w piekarniku żeby skórka była złocista i chrupiąca
W międzyczasie do kapusty dolewamy wino i dusimy mieszając aż płyn odparuje
To będzie, zapewniam Was, najlepsza golonka jaką kiedykolwiek jedliście
Smacznego

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.



Dodaj nowy przepis
webstar 2012