Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

KREMOWA FANTAZJA Z JAGODAMI

  • łatwe
  • do 60 min

Region: Mazowsze

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: podwieczorek

Liczba osób: 4 osoby

Dieta: inna

Głowne składniki: nabiał , owoce,

Okazje: przyjęcie , urodziny, inne,

Sposób przygotowania: inne


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 1)
     

Składniki:

• 30 dag świeżych jagód
• 25 dag serka mascarpone
• 1,5 szklanki gęstej śmietany 36%
• ½ szklanki cukru pudru
• 8 okrągłych biszkoptów
• garść porzeczek lub innych owoców

Sposób przygotowania:

Jagody przebierz, umyj dokładnie pod bieżącą wodą, a potem starannie osusz. Przełóż do miseczki i zmiksuj na gładką masę.

Serek mascarpone zmiksuj w osobnym naczyniu ze szklanką śmietany i połową porcji cukru pudru. Dodaj mus jagodowy, miksuj razem jeszcze 2-3 minuty. Powstały krem rozłóż do czterech pucharków. Wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, aby masa dobrze się schłodziła.

Pozostałą śmietanę ubij na sztywno. Wsyp resztę cukru pudru i jeszcze chwilę ubijaj. Schłodzone pucharki wyjmij z lodówki, do każdego włóż po dwa biszkopty. Dekoruj ubita śmietaną oraz umytymi i osuszonymi owocami.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.



Dodaj nowy przepis
webstar 2012