Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

OGÓRKOWE TUBY

  • łatwe
  • do 30 min

Region: Mazowsze

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: śniadanie

Liczba osób: 4 osoby

Dieta: inna

Głowne składniki: warzywa , nabiał ,

Okazje: przyjęcie , urodziny,

Sposób przygotowania: inne


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

• 2 duże ogórki
• 25 dag twarożku śmietankowego lub tłustego twarogu
• 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18%
• 1 dymka ze szczypiorkiem
• 1 pęczek rzodkiewek
• 2 łyżeczki marynowanego pieprzu
• Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Ogórki umyj, osusz i pokrój na cztery w miarę równe kawałki. Wydrąż z nich środki, ale nie na wylot, musi pozostać spód. Wyjęte środki ogórków drobno posiekaj, lekko posól i odstaw, aż puszczą sok, następnie dobrze je odciśnij. Rzodkiewki oczyść, umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Twarożek zmiksuj ze śmietaną. Dodaj ogórki, rzodkiewkę, posiekaną dymkę ze szczypiorkiem i marynowany pieprz (jeśli ktoś nie lubi ostrych potraw, można zrezygnować z tego dodatku). Masę posól, ewentualnie oprósz pieprzem, dobrze wymieszaj.
Porcjami przygotowanej sałatki twarożkowej napełnij ogórkowe tuby. Udekoruj wedle uznania, od razu podawaj.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012