Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

PAPRYKA NADZIEWANA RYŻEM I MIĘSEM

  • średnie
  • do 60 min

Jaka?: Kuchnia wiejska

Region: Małopolska

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: lunch, obiad, kolacja

Liczba osób: 4 i więcej

Dieta: inna

Głowne składniki: inne

Okazje: inne

Sposób przygotowania: pieczone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

5 średnich żółtych papryk,
ok. 20 dag mięsa mielonego wieprzowego,
cebula,
pieprz, sól,
pół szklanki ryżu
jajko

Sposób przygotowania:

Paprykę umyć, usunąć środek. Cebulę pokroić i poddusić, aż się
zeszkli.
Mięso wymieszać z ryżem, cebulą, przyprawami i jajkiem.Nadzieniem
wypełnić dokładnie papryki. Wyłożyć garnek paprykami, podlać
bulionem. Dusić około 30 minut. Dolewając co jakiś czas wody.


Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012