Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Paszteciki

  • łatwe
  • do 60 min

Jaka?: Kuchnia wiejska

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: podwieczorek

Liczba osób: 4 i więcej

Głowne składniki: warzywa , mąki, kasze , makarony,

Okazje: inne

Sposób przygotowania: pieczone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 1)
     

Składniki:

2 szklanki mąki
1/2 kostki margaryny
1/2 szkl. śmietany
5 dkg drożdży
1 jajko
sól


farsz:
kapusta
grzyby
cebulka

Sposób przygotowania:

Wyrobić ciasto, rozwałkować,kroić pasy ok.10 cm. Na to ciasto nakładać farsz i ciasto złożyć na pół. U dołu zlepić i kroić kawałki 5 cm. Przed upieczeniem posmarować rozmąconym jajkiem.
Piec na papierze w tem. 180 ok. 20 minut.
Farsz:
Kapustę kiszoną gotować do miękkości. Dodać ugotowane grzyby, mogą byc pieczarki.
Podsmażyć cebulkę.
Wszystko wymieszać i doprawić do smaku.


Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.



Dodaj nowy przepis
webstar 2012