Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

pikle musztardowe

  • łatwe
  • do 30 min

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: lunch, obiad, kolacja

Liczba osób: 4 i więcej

Głowne składniki: inne

Okazje: przyjęcie , Wielkanoc , piknik, inne,

Sposób przygotowania: marynowane


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

1szkl.octu
6szkl. wody
2 łyżki soli
1szkl. cukru
kilka ziarenek ziela angielskiego
2 listki laurowe
5 łyżek musztardy
kilka ziarenek pieprzu
5kg. przerośniętych ogórków

Sposób przygotowania:

Ogórki trzeba obrać i pokroić wzdłuż na ćwiartki, ułożyć ciasno w słoikach i zalać gorącą zalewą. Przygotowanie zalewy to rzecz prosta...trzeba zagotować wszystkie składniki mieszając od czasu do czasu.

Ten przepis nie wymaga pasteryzowania:)

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012