Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

ROLADKI Z TORTILLI Z SZYNKA, SEREM I DWOMA SOSAMI

  • łatwe
  • do 30 min

Region: Mazowsze

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: lunch, podwieczorek

Liczba osób: 4 i więcej

Dieta: inna

Głowne składniki: warzywa , mięso i podroby,

Okazje: piknik

Sposób przygotowania: bez gotowania


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

• 4 tortille
• 4 duże liście sałaty
• 4 plastry dużej okrągłej szynki
• 8 plasterków żółtego sera
• majonez

Czerwony sos:
• ½ szklanki majonezu
• ½ szklanki keczupu
• Sól, pieprz

Biały sos:
• 5 łyżek jogurtu naturalnego
• 2 łyżki majonezu
• 1 ząbek czosnku
• Kilka posiekanych listków bazylii, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Sos czerwony: składniki sosu dokładnie ze sobą mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Sos biały: czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy z pozostałymi składnikami sosu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Tortille smarujemy majonezem. Na to kładziemy sałatę, następnie plasterki żółtego sera i plaster szynki.

Tortille zwijamy w ciasny rulon i kroimy na 2-3 cm kawałki. Podajemy z przygotowanymi sosami.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.



Dodaj nowy przepis
webstar 2012