Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Ryba na szpinaku.

  • łatwe
  • powyżej 60 min

Pora dania: obiad

Głowne składniki: warzywa , ryby i owoce morza,

Sposób przygotowania: pieczone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

Składniki:
• 4 filety z ryby morskiej
• 2 pomidory
• 5 dag świeżego szpinaku
• Sok z cytryny
• 3 ząbki czosnku
• Pieprz ziołowy
• ½ kieliszka wytrawnego białego wina
• 2 łyżki masła
• 2-3 łyżki plasterków oliwek faszerowanych papryką
• Zioła prowansalskie
• Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Przygotowanie:
• Rybę opłucz, osusz, skrop sokiem z cytryny. Oprósz solą i ziołowym pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Odstaw na kilka minut.
• Przebierz szpinak i włóż go na 10 sekund do posolonego wrzątku. Odcedź i przelej bardzo zimną wodą. Dobrze osącz, liście pokrój w paski. Wymieszaj z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i umieść w naczyniu żaroodpornym.
• Na szpinaku ułóż kawałki ryby, przekładając je plastrami pomidorów. Posyp oliwkami. Zalej białym winem. Następnie rybę przykryj cienkimi plasterkami mocno schłodzonego masła. Oprósz pieprzem.
• Danie wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012