Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Sałatka śledziowa z kiwi

  • łatwe
  • powyżej 60 min

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: lunch, podwieczorek, kolacja

Liczba osób: 4 i więcej

Głowne składniki: nabiał , ryby i owoce morza,

Okazje: Wielkanoc , Boże Narodzenie, piknik,

Sposób przygotowania: gotowane


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 1)
     

Składniki:

2 duże cebule
4 jajka
200g śledzi marynowanych w zalewie octowo-olejowej
majonez
śmietana
2 kiwi
sok z 1 cytryny

Sposób przygotowania:

Cebulę kroimy w drobną kostkę i obficie skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy co najmniej na 3 godziny, najlepiej na całą noc. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w drobną kostkę. Śledzie też drobno siekamy i mieszamy wszystkie składniki w misce. Dodajemy łyżkę majonezu i dwie, trzy łyżki śmietany. Kiwi obieramy cieniutko ze skórki i kroimy w plastry o grubości 2-3 milimetry. Połowę plastrów kiwi kroimy w połówki. Gotową sałatkę przekładamy do salaterki i dekorujemy kiwi.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012