Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Sałatka ze szpinakiem.

  • łatwe
  • do 30 min

Pora dania: śniadanie, kolacja

Głowne składniki: warzywa

Sposób przygotowania: gotowane


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

Składniki:
• 50 dag szpinaku
• 2 główki sałaty
• 4 jajka
• Pęczek rzodkiewek
• Ogórek wężowy
• Opakowanie pomidorków koktajlowych
• 3 łyżki octu
• 3 łyżki musztardy
• 4 łyżki oleju
• Pieprz, sól
• Pęczek szczypiorku

Sposób przygotowania:

Przygotowanie:
• Szpinak oczyścić, opłukać, osączyć na sitku. Sałatę umyć, porwać na mniejsze kawałki.
• Utrzeć na gładki sos musztardę z octem i 3 łyżkami wody. Ciągle mieszając, powoli dolewać olej. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Szczypiorek umyć, drobno posiekać. Połowę dodać do sosu.
• Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, pokroić w plasterki.
• Ogórek obrać pokroić w plasterki. Rzodkiewkę umyć, pokroić w plasterki.
• Wszystkie składniki sałatki ułożyć warstwami na dużym talerzu. Polać sosem i posypać resztą szczypiorku.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012