Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Śliwki w czekoladzie

  • łatwe
  • do 30 min

Jaka?: Kuchnia wiejska

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: podwieczorek

Liczba osób: 4 i więcej

Głowne składniki: owoce

Okazje: przyjęcie , piknik, inne,

Sposób przygotowania: gotowane na parze, inne,


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

opakowanie suszonych śliwek
piersiówka wódki
tabliczka czekolady

Sposób przygotowania:

śliwki należy nasączyć wódką i odstawić na jakiś czas....najlepiej na noc.
Rano śliwki odsączamy na sicie, w miedzy czasie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej - czyli w miseczce żaroodpornej ustawionej na garnku z taką ilością wody żeby nie dotykała dna miseczki.
Zanurzamy śliwki pojedynczo w czekoladzie i układamy na pergaminie do zastygnięcia i już!
Nie należy iść na łatwiznę i wsypywać wszystkich śliwek na raz do czekolady bo alkohol ją zważy i nici z przekąski.... odrobinę cierpliwości a sukces murowany
Smacznego

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012