Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Świderki z ciasta francuskiego i kabanosów

  • łatwe
  • do 30 min

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: obiad

Liczba osób: 2 osoby

Sposób przygotowania: pieczone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

Płat francuskiego ciasta
1 jajko
300g kabanosów

Sposób przygotowania:

Ciasto lekko rozwałkuj a następnie pokrój w paski szerokości około 1cm.
Kabanosy przetnij na długie kawałki, każdy spiralnie owiń paskiem ciasta.
Posmaruj roztrzepanym jajkiem.
Ułóż obok siebie na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
Piecz około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Podawaj na gorąco lub na zimno

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.



Dodaj nowy przepis
webstar 2012