Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Tiramisu z truskawkami i otrębami

  • łatwe
  • do 60 min

Jaka?: Kuchnia wiejska

Region: Małopolska

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: podwieczorek

Liczba osób: 4 i więcej

Dieta: inna

Głowne składniki: owoce, inne,

Okazje: przyjęcie

Sposób przygotowania: pieczone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 1)
     

Składniki:


Skład:
3 jajka
8 łyżek otrębów owsianych
1 duży jogurt naturalny
200 g truskawek
2 łyżki kakao
pół szklanki cukru
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
2 łyżki miodu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
400 g serka typu Danio waniliowego
7 łyżeczek żelatyny

Sposób przygotowania:

Przygotowanie:
Do misku wrzucić zmielone otręby, dodać 3 żółtka, miód oraz proszek
do pieczenia. Całość zmiksować. Dodać ubite białka i delikatnie
wmieszać w masę. Ciasto wylać do blaszki tortownicy na papier do
pieczenia i piec około 20 minut w temp 175 st. C.

Następnie w misce wymieszać ze sobą jogurt naturalny z serkiem Danio
oraz z cukrem, oraz z żelatyną. Zmiksować. W między czasie pokroić
truskawki w paski. Kawę zalać jedną szklanką wrzątku, dodać 2
łyżki
cukru i odstawić do wychłodzenia. Ciasto przekroić na pół i polewać
już chłodnym ponczem kawowym. Następnie poukładać truskawki i
przykryć całość połową kremu. Przykryć drugim blatem, polać ponczem
i przykryć resztą kremu. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Przed
podaniem można posypać kakao.



Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.



Dodaj nowy przepis
webstar 2012