Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

ZAPIEKANKA RYBNA Z KALAFIOREM

  • łatwe
  • powyżej 60 min

Pora dania: obiad

Liczba osób: 4 i więcej

Głowne składniki: warzywa , nabiał , ryby i owoce morza,

Sposób przygotowania: pieczone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

SKŁADNIKI:
• 30 dag łososia pokrojonego w kostkę (bez skóry i bez ości), można łososia zastąpić inną rybą
• 1 kalafior
• 50 dag małych ziemniaków
• 2 ząbki czosnku
• 2 małe cebule
• ½ szklanki śmietany 18 proc.
• 15 dag żółtego sera
• 2 łyżki oliwy
• Sól, pieprz do smaku
• Zielenina do posypania

Sposób przygotowania:

PRZYGOTOWANIE:
1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, obieramy je i kroimy w grube plastry.
2. Kalafiora gotujemy, nie powinien być zbyt miękki.
3. Na oliwie dusimy cebule z czosnkiem, dodajemy kalafiora, przyprawiamy solą i pieprzem.
4. Rybę kroimy w grubą kostkę.
5. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwę ziemniaków, kalafiora i ryby, polewamy śmietaną, posypujemy żółtym serem i wkładamy do piekarnika na ok. 20-25 minut.
6. Przed podaniem posypujemy posiekaną zieleniną.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.



Dodaj nowy przepis
webstar 2012