Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Biszkopt z morelami

  • średnie
  • do 60 min

Jaka?: Kuchnia austriacka

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: podwieczorek

Liczba osób: 4 i więcej

Dieta: wysokokaloryczna

Głowne składniki: mąki, kasze , makarony

Okazje: piknik, inne,

Sposób przygotowania: pieczone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

1,5 kg moreli
250 g masła
4 jajka
250 g cukru
500 g mąki
1 cukier waniliowy
1 proszek do pieczenia
1/8 l mleka

Sposób przygotowania:

Masło utrzeć na gładką masę, dodać resztę składników, dokładnie wymieszać.

Formę wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Następnie umieścić w niej ciasto.

Morele przepołowić, usunąć pestki i poukładać na cieście.

Piec 45 min. w piekarniku rozgrzanym do 175°C.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.



Dodaj nowy przepis
webstar 2012