Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

ciastka z czekoladą

  • łatwe
  • do 30 min

Jaka?: Inna kuchnia świata

Pora dania: lunch, podwieczorek

Liczba osób: 4 i więcej

Głowne składniki: mąki, kasze , makarony

Okazje: przyjęcie , piknik, Sylwester,

Sposób przygotowania: pieczone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 1)
     

Składniki:

200g masła
1/2 szklanki cukru brązowego
1/2 szklanki cukru białego
2 jajka
ok.3 szklanki mąki pszennej
łyżeczka sody oczyszczonej
ok.3 łyżki ciepłej wody
łyżeczka soli
tabliczka posiekanej czekolady
1/2 szklanki orzechów włoskich

Sposób przygotowania:

1. Zmiksować na gładką masę masło ( najlepiej wyjąć wcześniej z lodówki )z cukrem
2. Ciągle miksując dodać jajka
3. Sodę rozpuścić w wodzie i dodać do ciasta
4. Dodać sól
5. Dodać mąkę i wymieszać
6. Dodać 2/3 czekolady do ciasta i dokładnie wymieszać
7. ciastka nałożyć na blaszkę łyżką, formując lekko wypukłe kółka
8. Resztę czekolady wbijamy w uformowane ciastka
9. Do rozgrzanego do ok 160 stopni piekarnika wkładamy blaszkę, aż ciastka się zarumienią (ok. 15 min )
Wybornie smakują w towarzystwie truskawek.
Smacznego!

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.



Dodaj nowy przepis
webstar 2012