Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Dip z pieczonych warzyw- Fit

  • łatwe
  • do 30 min

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: śniadanie, lunch, obiad, podwieczorek, kolacja

Liczba osób: 4 i więcej

Dieta: niskokaloryczna

Głowne składniki: warzywa

Okazje: przyjęcie , piknik, inne,

Sposób przygotowania: bez gotowania , pieczone,


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

Składniki (oczywiście możecie je podwoić)

- 1 mały bakłażan
- 1 mała papryka
- 2 ząbki czosnku
- 4 pomidorki koktajlowe
- ćwiartka cytryny
- 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu
- 1/2 natki pietruszki

Sposób przygotowania:

1. Warzywa myjemy i kroimy na mniejsze kawałki (bakłażana, paprykę), dodajemy obrane ząbki czosnku, pomidorki koktajlowe i ćwiartkę cytryny.
2. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Warzywa mieszamy w foremce i pieczemy przez około 30 minut.
3. Zostawiamy warzywa, by wystygły. Pietruszkę siekamy i zostawiamy ją do dekoracji.
4. Warzywa blenderujemy, dodajemy pieprz i wyciskamy upieczoną cytrynę. Przekładamy wszystko do miseczki i posypujemy pietruszką.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012