Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Jajko sadzone ze szparagami i rzodkiewką

  • średnie
  • do 30 min

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: śniadanie, podwieczorek, kolacja

Liczba osób: 2 osoby

Głowne składniki: warzywa , nabiał ,

Okazje: przyjęcie , afrodyzjaki,

Sposób przygotowania: gotowane , smażone,


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

2 jajka
6 końcówek szparagów (podgotowanych w lekko osolonej wodzie)
2 rzodkiewki
sól
świeżo mielony pieprz ziołowy
kropla oliwy
2 kromki bułki lub bagietki

Sposób przygotowania:

Szparagi gotować 5 minut w lekko osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać kroplę oliwy, wybić na nią jajka i smażyć 2 minuty. W tym czasie pokroić rzodkiewki w cienkie plasterki, a szparagi przekroić wzdłuż na pół.
Jajka doprawić solą i pieprzem ziołowym. Wyłożyć na talerze, udekorować szparagami i rzodkiewką, podawać z pieczywem.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012