Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Kokosowe całusy - Kokosbusserl - ciasteczka kokosowe

  • łatwe
  • do 60 min

Jaka?: Kuchnia austriacka

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: podwieczorek

Liczba osób: 4 i więcej

Dieta: wysokokaloryczna

Głowne składniki: nabiał

Okazje: przyjęcie , Boże Narodzenie, inne,

Sposób przygotowania: pieczone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

3 jaja
200g cukru pudru
200 g wiórek kokosowych
1 łyżeczka soku z cytryny


Sposób przygotowania:

Białka ubić na sztywną pianę, potem dodawać cukier puder aż do powstania gęstego kremu. Do kremu dodać wiórki kokosowe i sok z cytryny.

Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżeczką formować kulki i ułożyć na blasze.

Piec w rozgrzanym wcześniej piekarniku 15 min. w temperaturze 180 stopni.

Kokosbusserl - ciasteczka kokosowe

Ciasteczka kokosowe nazywa się w Austrii "Kokosbusserl", czyli kokosowe całusy. Są jednym z symboli Bożego Narodzenia, choć na stołach pojawiają się przez cały rok.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012