Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Pstrąg nadziewany grzybami

  • średnie
  • do 60 min

Jaka?: Kuchnia czeska

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: obiad, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Głowne składniki: ryby i owoce morza

Okazje: przyjęcie , urodziny, inne,

Sposób przygotowania: pieczone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

4 pstrągi
4 plastry słoniny
400 g świeżych grzybów
200 g masła
1 duża cebula
lubczyk
natka pietruszki olej
tarty kminek
mielona słodka papryka
sól
pieprz
czosnek

Sposób przygotowania:

Cebulę, czosnek i grzyby kroimy na grube plastry. Cebulę z czosnkiem podsmażamy na maśle, dodajemy grzyby, krótko podsmażamy i dodajemy posiekane zioła – lubczyk i pietruszkę. Doprawiamy pieprzem, tartym kminkiem, szczyptą mielonej papryki, solimy, dokładnie mieszamy i pozostawiamy do wystygnięcia. Pstrąga solimy, do jamy brzusznej wkładamy plaster słoniny i nadzienie grzybowe. Z wierzchu jeszcze posypujemy pieprzem i kminkiem, i pieczemy w piekarniku około 20 minut.


Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012