Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Świąteczna zupa czosnkowa

  • łatwe
  • do 60 min

Jaka?: Kuchnia czeska

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: lunch, obiad

Liczba osób: 4 i więcej

Głowne składniki: inne

Okazje: inne

Sposób przygotowania: gotowane


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 1)
     

Składniki:

wywar warzywny
10 ząbków czosnku
4 ziemniaki
sól
liść laurowy
ziele angielskie
goździk
gałka muszkatołowa
smalec

Sposób przygotowania:

W litrze wywaru warzywnego gotujemy razem z 2 listkami laurowymi, 3 ziarnami ziela angielskiego i goździkiem, 10 posiekanych na plasterki ząbków czosnku i w kostkę pokrojone ziemniaki. Dodajemy szczyptę startej gałki muszkatołowej, soli i na koniec 1 łyżkę smalcu. Możemy podawać z zapieczonym chlebem.


Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.



Dodaj nowy przepis
webstar 2012