Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Zupa rybna z łososiem

  • łatwe
  • do 60 min

Jaka?: Kuchnia rosyjska

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: obiad, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Dieta: niskokaloryczna

Głowne składniki: warzywa , ryby i owoce morza,

Sposób przygotowania: gotowane


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 2)
     

Składniki:

filet z łososia 500 g
ziemniaki 300 g
marchewka 2 szt.
seler 50 g
pietruszka 1 szt.
por 1 mały
szczypiorek
ziele angielskie
5 rodzajów zmielonego pieprzu
sól

Sposób przygotowania:

Filet z łososia, obrane ziemniaki pokroić na średnie kawałki.

Warzywa obrać. 1 marchewkę pokroić w półkrążki, por pokroić na kilka części.

Najpierw wrzucić do wrzącej wody ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, seler. Gotować przez 20-30 min. Po ugotowaniu się warzyw, wrzucić kawałki łososia i gotować nie dłużej niż 10-15 min.
Na sam koniec dodać ziele angielskie, liść laurowy, sól, odrobinę pieprzu.

Już na talerzu posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem i 5-ma rodzajami pieprzu.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012