Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Zupa serowa z Lasu Bregenckiego ( z Vorarlbergu)

  • łatwe
  • do 60 min

Jaka?: Kuchnia austriacka

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: obiad

Liczba osób: 4 osoby

Głowne składniki: nabiał

Okazje: przyjęcie , inne,

Sposób przygotowania: gotowane


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

2 cebule
60 g masła
40 g mąki
1/8 l białego wina
½ litra bulionu warzywnego
½ litra mleka
200 g sera Bergkäse (1-roczny)
sól, biały pieprz, gałka muszkatołowa
śmietana do przystrojenia

Sposób przygotowania:

Obrane, pokrojone w kostkę cebule podsmażyć i posypać mąką.

Całość zalać białym winem. Dodać bulion warzywny oraz mleko, gotować stale mieszając. Dodać przyprawy i dusić przez 15 minut. Dodać starty ser. Przyprawić do smaku pieprzem, solą oraz gałką muszkatołową.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.



Dodaj nowy przepis
webstar 2012