Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Zupa szparagowa z cambozolą i świeżo mielonym pieprzem

  • średnie
  • do 60 min

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: lunch, obiad

Liczba osób: 4 osoby

Głowne składniki: warzywa

Okazje: przyjęcie , afrodyzjaki,

Sposób przygotowania: gotowane


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 1)
     

Składniki:

10 szparagów
2 szalotki
1 duży ząbek czosnku
3 liście bazylii
1 łyżka soli
100ml śmietanki 18%
200g sera cambozola
2 łyżki świeżo mielonego pieprzu

Sposób przygotowania:

Szparagi opłukać, zagotować lekko osoloną wodę w wysokim garnku. Włożyć szparagi i gotować przez 10 minut. Wyjąć szparagi, w garnku pozostawić 0,5l wywaru z gotowania.
Odciąć końcówki szparagów do dekoracji. Resztę pokroić i wrzucić znów do garnka, dodać posiekane szalotki i wyciśnięty czosnek, wsypać sól.
Gotować 8-10 minut, zdjąć z ognia, dolać śmietankę i zmiksować.
Zupę podawać z plastrami cambozoli, udekorowaną końcówkami szparagów, posypaną świeżo mielonym pieprzem.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012