Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Zupa z królika (Podřipska)

  • średnie
  • powyżej 60 min

Jaka?: Kuchnia czeska

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: obiad, kolacja

Liczba osób: 4 i więcej

Głowne składniki: mięso i podroby

Okazje: inne

Sposób przygotowania: gotowane


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

1 królik
500 g warzyw korzeniowych
sól
pieprz
natka pietruszki
zasmażka maślana (masło, miałka mąka)
2 cebule
8 ząbków czosnku
majeranek
1,5 l wody

Sposób przygotowania:

Do wrzącej wody wkładamy królika (kości na zupę), dodajemy sól i pieprz, warzywa korzeniowe, cebulę i czosnek. Gotujemy do miękkości. Przecedzamy, obieramy mięso, warzywa kroimy w kostkę.

Wywar zagęszczamy zasmażką maślaną, dodajemy mięso, warzywa, doprawiamy czosnkiem, majerankiem.

Możemy podawać z knedlami wątrobianymi i szerokimi kluskami.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012