Dziś na obiad robiłam pyszne gnocchi. Polecam. Z przepisu Roberta Sowy.
500 g gnocchi lub makaronu tagliatelle
150 ml śmietany 36 proc.
125 g sera brie
125 g sera camembert
50 g sera gorgonzola
75 g suszonych pomidorów w oleju
świeża bazylia
pieprz
Makaron/kluski gotujemy al dente.
sos: Śmietanę wlewamy do garnka i zagotowujemy. Wrzucamy trzy sery pokrojone na drobne kawałki, mieszamy, przekładamy wszystko do kąpieli wodnej i cały czas mieszamy aż się wszystkie sery rozpuszczą. Jak zostaną nam jakieś kawałki to można delikatnie sos zmiksować. Następnie dodajemy do środka suszone pomidory pokrojone w paseczki. Sosem polewamy kluski. Na koniec doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-02-12 17:43 przez stars.