Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Polacy jedzą coraz więcej zdrowych, roślinnych tłuszczów. I żyją dłużej

Wysłane przez agnieszkausiarczyk 
23-10-2015 10:50:56

Polacy jedzą coraz więcej zdrowych tłuszczów i zdaniem ekspertów jest to jeden z najważniejszych czynników, który wpłynął na wydłużenie długości życia - wynika z badań prowadzonych przez Instytut Żywności i Żywienia.


czytaj więcej
24-10-2015 11:29:16
większa wiedza i świadomość to cecha która pozwala nam na podjęcie słusznej decyzji " co jest dla nas dobre a co szkodzi."
29-11-2016 17:28:35
Wierzę, że tłuszcze roślinne są zdrowe, że długość życia uległa wydłużeniu, ale... Gdy byłam dzieckiem, z margaryn znano jedynie margarynę zwykłą i "Palmę". Spożywało się masło, tzw. niebieskie i czerwone, nazwa powstała od koloru opakowania. Smażyło się na smalcu, a jedynie rybę na oleju. Ludzie rzadko chorowali na nowotwory i inne choroby cywilizacyjne. Stare pokolenie dożywa dziś nierzadko 80, 90, a nawet więcej lat, natomiast osoby dziś 50, czy 60-letnie małe mają szanse na tak długi żywot. Wystarczy przejść się po cmentarzu i popatrzeć na nagrobki, na wiek zmarłych. Większość to osoby między 50 a 70 lat! Z kręgu moich znajomych z ławy szkolnej, wiele osób już nie żyje! A popatrzmy na starszych aktorów. Dożywają lub dożywali sędziwego wieku! Pani Nina Andrycz, Danuta Szaflarska, Irena Kwiatkowska i wielu innych. Uważam, że odżywianie ma na pewno wpływ na zdrowie, ale również powietrze, aktywność fizyczna, to także ważne czynniki.
Chcesz pisać na naszym forum? Załóż konto w 3 minuty i dołącz do nas już dziś!.

Kliknij żeby zalogować

webstar 2012