- łatwe
- powyżej 60 min
- Dodał: plomien777
Składniki:
Składniki:
• 15 dag suszonych jabłek
• Po 10 dag suszonych śliwek, moreli, gruszek, fig
• 2 łyżki rodzynek
• Około 1 i ½ szklanki cukru lub 4 łyżki miodu
• 4 goździki
• Skórka i sok z cytryny
• Kawałek cynamonu
• 15 dag suszonych jabłek
• Po 10 dag suszonych śliwek, moreli, gruszek, fig
• 2 łyżki rodzynek
• Około 1 i ½ szklanki cukru lub 4 łyżki miodu
• 4 goździki
• Skórka i sok z cytryny
• Kawałek cynamonu
Sposób przygotowania:
Przygotowanie: • Owoce opłucz, przełóż do dużego garnka i zalej wrzątkiem (około 5 l). odstaw na dobę. • Z wody, w której moczyły się owoce odlej 2 szklanki. Dodaj cukier lub miód i ugotuj syrop z dodatkiem cynamonu, goździków i skórki cytrynowej. Wlej syrop do owoców, koniecznie usuwając skórkę cytrynową, wymieszaj. • Jeśli jest zbyt słodki, przypraw sokiem z cytryny. Przykryj i odstaw w chłodne miejsce na kolejną dobę. Podawaj dobrze schłodzony.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
terenia | 29-12-2013
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.