Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 106

odwiedziny: 117      poprzedni | następny

» powrót

Kompot z suszu.

  • łatwe
  • powyżej 60 min

Składniki:

Składniki:
• 15 dag suszonych jabłek
• Po 10 dag suszonych śliwek, moreli, gruszek, fig
• 2 łyżki rodzynek
• Około 1 i ½ szklanki cukru lub 4 łyżki miodu
• 4 goździki
• Skórka i sok z cytryny
• Kawałek cynamonu

Sposób przygotowania:

Przygotowanie: • Owoce opłucz, przełóż do dużego garnka i zalej wrzątkiem (około 5 l). odstaw na dobę. • Z wody, w której moczyły się owoce odlej 2 szklanki. Dodaj cukier lub miód i ugotuj syrop z dodatkiem cynamonu, goździków i skórki cytrynowej. Wlej syrop do owoców, koniecznie usuwając skórkę cytrynową, wymieszaj. • Jeśli jest zbyt słodki, przypraw sokiem z cytryny. Przykryj i odstaw w chłodne miejsce na kolejną dobę. Podawaj dobrze schłodzony.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012