Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 106

odwiedziny: 119      poprzedni | następny

» powrót

Zupa rybna z pomidorami.

  • łatwe
  • powyżej 60 min

Składniki:

Składniki:
• 1 kg ryb słodkowodnych
• 1 cebula
• 2 średnie ziemniaki
• 1 marchewka
• 1 pietruszka
• 2 ząbki czosnku
• 2 pomidory
• 2 łyżki koncentratu pomidorowego
• 2 łyżki oleju
• Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Przygotowanie: • Ryby spraw, umyj, wytnij filety i pokrój je w kostkę. Skórę, ości oraz kawałki mięsa pozostałe po filetowaniu przełóż do garnka. Zalej 7-8 szklankami wody. Przypraw solą oraz pieprzem. Gotuj 45 minut. • Obierz warzywa. Cebulę i ziemniaki pokrój w plasterki, marchewkę i pietruszkę na kawałki, a czosnek posiekaj. • Wywar przecedź. Rozgrzej olej, zeszklij na nim cebulę oraz czosnek. Dołóż marchewkę, pietruszkę i ziemniaki. Warzywa zalej wywarem i gotuj 10 minut. Gdy będą już w połowie miękkie, dodaj filety i gotuj około 15 minut. • Pomidory pokrój na kawałki. Dodaj do zupy pod koniec gotowania wraz z koncentratem pomidorowym. Przypraw solą oraz pieprzem.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012