- łatwe
- powyżej 60 min
- Dodał: krysia
Składniki:
• 1 kg ryb słodkowodnych
• 1 cebula
• 2 średnie ziemniaki
• 1 marchewka
• 1 pietruszka
• 2 ząbki czosnku
• 2 pomidory
• 2 łyżki koncentratu pomidorowego
• 2 łyżki oleju
• Sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Przygotowanie: • Ryby spraw, umyj, wytnij filety i pokrój je w kostkę. Skórę, ości oraz kawałki mięsa pozostałe po filetowaniu przełóż do garnka. Zalej 7-8 szklankami wody. Przypraw solą oraz pieprzem. Gotuj 45 minut. • Obierz warzywa. Cebulę i ziemniaki pokrój w plasterki, marchewkę i pietruszkę na kawałki, a czosnek posiekaj. • Wywar przecedź. Rozgrzej olej, zeszklij na nim cebulę oraz czosnek. Dołóż marchewkę, pietruszkę i ziemniaki. Warzywa zalej wywarem i gotuj 10 minut. Gdy będą już w połowie miękkie, dodaj filety i gotuj około 15 minut. • Pomidory pokrój na kawałki. Dodaj do zupy pod koniec gotowania wraz z koncentratem pomidorowym. Przypraw solą oraz pieprzem.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
terenia | 29-12-2013
terenia | 31-12-2013
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.