Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

cytrynówka

  • łatwe
  • powyżej 60 min

Koszt przygotowania: średnie

Liczba osób: 4 i więcej


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

8 cytryn
1 litr spirytusu
4 szklanki wody
2 szklanki cukru

Sposób przygotowania:

Osiem cytryn obrać ze skórki. Zalać skórki litrem spirytusu i zostawić przykryte na 12 godzin.
Sok z cytryn wycisnąć do szklanki. Następnie zagotować 4 szklanki wody z sokiem wyciśniętym z ośmiu cytryn i dwiema szklankami cukru.
Skórki ze spirytusem podgrzać prawie do wrzenia ale nie gotować. Zostawić na parę minut do przestygnięcia a następnie wyciągnąć i wyrzucić skórki. Resztę przecedzić i połączyć z zagotowanym wcześniej sokiem . całość wlać do butelki.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012