Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Lody bananowe z mango i jagodami goji

  • łatwe
  • powyżej 60 min

Koszt przygotowania: średnie

Liczba osób: 4 osoby

Dieta: bezglutenowa


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

3 banany
1 mango
1/3 szklanki suszonych jagód goji
1 łyżka syropu klonowego
2 łyżki mleka kokosowego
listki mięty do dekoracji

Sposób przygotowania:

Banany obrać i drobno pokroić. Mango obrać, obkroić jak najdokładniej miąższ i pokroić w kostkę. W wysokim naczyniu zmiksować banany z mango, dodać mleczko kokosowe i syrop klonowy. Dokładnie wymieszać. Przełożyć do pojemnika i wstawić do zamrażalnika na 2 godziny. Po tym czasie lody powinny być gęstsze, ale nie zamrożone „na kość”. Jeśli są zbyt rzadkie, by je podać, trzeba potrzymać pudełko w zamrażalniku jeszcze około 30 minut.
Lody podałam w miseczkach, posypane jagodami goji i udekorowane liśćmi mięty.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012