- łatwe
- do 30 min
- Dodał: plomien777
Składniki:
Składniki:
• 30 dag mieszanych kiełków
• 2 pomarańcze
• 3 łyżki pestek dyni
• 2 łyżki syropu klonowego
Dressing:
• 10 łyżek oliwy
• 3 łyżki soku z cytryny
• Sól, pieprz
• 30 dag mieszanych kiełków
• 2 pomarańcze
• 3 łyżki pestek dyni
• 2 łyżki syropu klonowego
Dressing:
• 10 łyżek oliwy
• 3 łyżki soku z cytryny
• Sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Przygotowanie: • Kiełki wypłukać i osuszyć. Pomarańcze obrać i filetować. • Rozgrzać suchą patelnię, uprażyć na niej pestki dyni, dodać syrop klonowy i łyżkę wody. Zdjąć z ognia, przełożyć na pergamin i odstawić do wystygnięcia. • Dokładnie wymieszać wszystkie składniki dressingu. Dodać łyżkę wody, aby powstała emulsja. • Kiełki wymieszać z pomarańczami i słodkimi pestkami. Przed podaniem polać dressingiem.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.