- łatwe
- do 60 min
- Dodał: jadziap64
Składniki:
• 40 dag makaronu świderki
• 25 dag świeżego szpinaku
• ½ szklanki oliwy
• 2 łyżki startego parmezanu
• 3 ząbki czosnku
• 1 łyżka śmietany
• 10 dag parmezanu
• Sól
• 25 dag świeżego szpinaku
• ½ szklanki oliwy
• 2 łyżki startego parmezanu
• 3 ząbki czosnku
• 1 łyżka śmietany
• 10 dag parmezanu
• Sól
Sposób przygotowania:
Szpinak oczyścić, umyć, osączyć i oberwać ogonki. Przełożyć do wysokiego naczynia, zmiksować z oliwą, parmezanem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Na końcu domieszać śmietanę. Całość doprawić do smaku solą. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Osączyć i wymieszać z pesto szpinakowym. Rozkładać na talerze, posypać tartym parmezanem i udekorować listkami szpinaku.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.