Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

PASCHA

  • łatwe
  • powyżej 60 min

Pora dania: podwieczorek

Głowne składniki: nabiał

Okazje: Wielkanoc

Sposób przygotowania: inne


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

• 1 kg białego sera trzykrotnie mielonego
• 4 żółtka
• ½ szklanki gęstej śmietany
• 10 dag masła
• ½ szklanki cukru pudru
• 3 łyżki wiórków kokosowych
• 3 łyżki soku z pomarańczy
• 4 łyżki rodzynek
• 5 dag skórki pomarańczowej
• 4 łyżeczki żelatyny
DO DEKORACJI:
• 2 mandarynki
• 2 łyżki posiekanych orzechów
• 2 łyżki płatków migdałowych
• Kilka winogron

Sposób przygotowania:

1. Żelatynę rozpuścić w 6 łyżkach ciepłej przegotowanej wody. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i miękkim masłem, połączyć z serem, śmietaną i pozostałymi składnikami sernika. Na końcu dodać żelatynę. Dokładnie wymieszać masę.
2. Tortownicę wyłożyć folią, następnie wylać masę serową i wstawić do lodówki na kilka godzin.
3. Gotowy torcik przełożyć na talerz. Udekorować płatkami migdałowymi, orzechami, cząstkami mandarynek oraz winogronami.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012