Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 93

odwiedziny: 84      następny

» powrót

MARCHEWKOWY KREM Z CHILLI

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:


• 2 małe pory
• 800 g marchewki
• 2 łyżki masła
• 2 łyżki miodu wielokwiatowego
• 2 papryczki chilli
• 1 listek laurowy, kawałek imbiru ok. 3 cm
• 2 l bulionu warzywnego
• śmietana

Sposób przygotowania:

Pory oczyść, marchewki obierz i pokrój w plasterki. Papryczki chilli umyj, ponakłuwaj widelcem w kilku miejscach. W garnku rozpuść masło, wrzuć warzywa, smaż przez 5 minut. Dodaj obrany kawałek imbiru ( można go pokroić na plasterki), papryczki chilli, liść laurowy oraz miód i smaż jeszcze 2 minuty. Wlej bulion, przykryj garnek i gotuj do miękkości (ok. 30 minut). Usuń z zupy imbir, chilli i listek. Zmiksuj warzywa w blenderze. Podawaj na ciepło z kleksem gęstej śmietany.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012