- łatwe
- do 60 min
- Dodał: roman46
Składniki:
• 2 małe pory
• 800 g marchewki
• 2 łyżki masła
• 2 łyżki miodu wielokwiatowego
• 2 papryczki chilli
• 1 listek laurowy, kawałek imbiru ok. 3 cm
• 2 l bulionu warzywnego
• śmietana
Sposób przygotowania:
Pory oczyść, marchewki obierz i pokrój w plasterki. Papryczki chilli umyj, ponakłuwaj widelcem w kilku miejscach. W garnku rozpuść masło, wrzuć warzywa, smaż przez 5 minut. Dodaj obrany kawałek imbiru ( można go pokroić na plasterki), papryczki chilli, liść laurowy oraz miód i smaż jeszcze 2 minuty. Wlej bulion, przykryj garnek i gotuj do miękkości (ok. 30 minut). Usuń z zupy imbir, chilli i listek. Zmiksuj warzywa w blenderze. Podawaj na ciepło z kleksem gęstej śmietany.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.